Σήμερα στις 11.00 το πρωί 26-4-2017 έλαβε χώρα μεγάλη συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας με σκοπό τη διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων των ασθενών ΣΚΠ.

Πλήθος συνασθενών από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χίος, Κεφαλλονιά, Άρτα, Καβάλα, Αγρίνιο, Κόρινθος) δήλωσαν δυναμική παρουσία με σκοπό να τονίσουν τις αδικίες που αντιμετωπιζουν οι ασθενείς ΣΚΠ στην δύσκολη καθημερινοτητα τους.
Αντιπροσωπία των ασθενών συναντήθηκε με την υπουργό εργασίας κα Αχτσιόγλου και την υφυπουργό κοινωνικής πρόνοιας κα Φωτίου.

Τα συμπεράσματα της συνάντησης είναι τα εξης:

α) Μας ανακοινώθηκε ότι στις 15 Μαΐου θα συσταθεί επιτροπή στη διεύθυνση αναπηρίας του ΕΦΚΑ για την ένταξη κάποιων επιπλέον παθήσεων στη λίστα με τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις και μας διαβεβαίωσαν ότι μέσα στις νέες παθήσεις θα περιλαμβάνεται και η ΣΚΠ.

β) Υπήρξε δέσμευση ότι σύντομα θα αλλάξει προς το καλύτερο ο Κανονισμός Ελέγχου Βαθμού Αναπηρίας, κάτι που λογικά θα έχει σαν συνέπεια το ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας για τους ασθενείς ΣΚΠ να αυξηθεί σε 50% από 35% που είναι σήμερα.

γ) Η κα Αχτσιόγλου αντιμετώπισε καταρχήν θετικά το αίτημα για τη θέσπιση επιδόματος ΣΚΠ και δεσμεύτηκε ότι θα το μελετήσει.

Συνεχίζουμε με σθένος τον αγώνα μας και δεν τα παρατάμε μέχρι την επίτευξη αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για όλους τους συνασθενείς.
Καλούμε τους ασθενείς σε ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση γιατί όλοι μαζί μπορούμε ακόμα περισσότερα.

Ομάδα Αλληλεγγύης Ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Είμαστε Πολλοί και Είμαστε Παντού