Μας αρέσει να είμαστε όσο πιο εποχιακοί γίνεται, γι’ αυτό ετοιμάσαμε μόνο για σας, εντάξει και για μας για να είμαι ειλικρινής, τα καλύτερα καλοκαιρινά ποτά που θα σας δροσίσουν τις ζεστές μέρες αλλά και νύχτες του φετινού καλοκαιριού! Ποτά με τα αγαπημένα μας φρούτα τα οποία μπορούν να γίνουν και αλκοολούχα, σαν κοκτέιλ, με την απλή προσθήκη αλκοόλ την οποία σας υποδεικνύουμε σε κάθε συνταγή. Καλή απόλαυση, ή αλλιώς, τη δροσιά τους να χετε!

Καλοκαιρινά ποτά (όλες οι συνταγές για 4 άτομα)

Σπιτική λεμονάδα

Πάρτε το χυμό και το ξύσμα από 3 λεμόνια, αναμείξτε το 750 ml νερό. Προσθέστε 100 γρ. ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί. Σερβίρετε με αρκετό πάγο! Αλκοόλ: Προσθέστε τζιν ή βότκα

Γλυκό ποτό καρπούζι

Χτυπήστε στο μπλέντερ 24 παγάκια μέχρι να διαλυθούν. Προσθέστε περίπου 1 κιλό καθαρισμένο και κομμένο καρπούζι και 4 κουτ. γλυκού μέλι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια. Αλκοόλ: Προσθέστε λίγο φραμπουάζ.

Φραπέ αλλιώς

Φτιάξτε φραπέ για 4 άτομα, περίπου ένα λίτρο. Σε 4 ποτήρια, μοιράστε παγάκια και 4 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα. Προσθέστε τον καφέ και σερβίρετε αμέσως! Αλκοόλ: Προσθέστε λίγο ουίσκι ή Τία Μαρία.

Fruit Punch

Αναμείξτε 350 ml χυμό ανανά, 350 ml χυμό πορτοκάλι και 350 ml χυμό μάνγκο με το χυμό από 2 λάιμ. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά ψιλοκομμένα φρούτα και τέλος να σερβίρετε με πάγο. Αλκοόλ: Δοκιμάστε το με ρούμι!

Cranberry sangria

Θα χρειαστείτε 1 λίτρο χυμό cranberry και το χυμό από 1 λεμόνι. Προσθέστε όσο ανθρακούχο νερό θέλετε και σερβίρετε με μπόλικο πάγο! Αλκοόλ: Αντικαταστήστε μισό από το χυμό cranberry με κόκκινο κρασί.

Γρήγορο τοματο-κοκτέιλ

Δεν είναι Bloody Mary αλλά μια γρήγορη παραλλαγή του. Αναμείξτε 1 τοματοχυμό (1 χάρτινο κουτάκι) με 1 κουτ. γλυκού Worcestershire sauce, το χυμό ενός λεμονιού και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό. Σερβίρετε με πάγο. Αλκοόλ: Δοκιμάστε να προσθέσετε βότκα.

Pink fizz

Λιώστε στο μπλέντερ 400 γρ. φράουλες. Προσθέστε το χυμό από 3 λεμόνια, και 100 γρ. ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε ανθρακούχο νερό και σερβίρετε το pink fizz παγωμένο! Αλκοόλ: Προσθέστε λίγο cassis ή λευκό κρασί (σαμπάνια ή moscato)


Πηγή: www.foodzine.gr