Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ασθένεια μπορεί να είναι δύσκολο για μια σχέση. Μετά από όλα, υπάρχει ένας λόγος ότι ένας παραδοσιακός όρκο του γάμου περιλαμβάνει τη φράση, «... προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο ... στην ασθένεια και στην υγεία ..."

Αυτό υπαινίσσεται όρκο στο δυναμικό στέλεχος ότι η ασθένεια μπορεί να επιβάλει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους σε μια σχέση, και χρησιμεύει για να υπενθυμίσει ζευγάρια να κολλήσει τα πράγματα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Η φροντίδα για κάποιον που αγωνίζεται με μια ασθένεια δεν είναι ένα λαμπερό έργο, είναι σκληρή δουλειά. Αυτό είναι ίσως ποτέ πιο αληθινό από ό, τι στην περίπτωση της μείζονος κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που από τη φύση του υπονομεύει πολλές από τις πτυχές μιας σχέσης αγάπης που καθιστούν δυνατή τη συνέχιση του αγώνα, όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Σχέσεις ευδοκιμούν στην επικοινωνία, για παράδειγμα, και ένα ορισμένο ποσό του δίνουν και παίρνουν, αλλά η κατάθλιψη διαβρώνει τα δύο από αυτά. Ουσιαστική επικοινωνία είναι συχνά ένα από τα πρώτα θύματα της κατάθλιψης, και οι καταθλιπτικοί άνθρωποι απλά χάνουν την ενέργεια να δώσει ή τη βούληση να αναλάβει.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι κυριολεκτικά δεν είναι οι ίδιοι, και αυτό καθιστά δύσκολο για τα δύο μέρη να Παραμένουμε δεσμευμένοι να εργαστούμε πράγματα. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι πιθανό να χάσουν το ενδιαφέρον τους σε δραστηριότητες που οι δύο εταίροι προηγουμένως απολάμβανε. Είναι πιθανό να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ, για παράδειγμα, και μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθεί, ή να σηκωθώ από το κρεβάτι. Μπορούν να χάσουν το ενδιαφέρον τους στα τρόφιμα ή ευχάριστες δραστηριότητες, κ.λπ.

Η κατάθλιψη έχει βαρύ τίμημα για τις σχέσεις

Κατάθλιψη μπορεί να λάβει οποιοδήποτε αριθμό μορφών, ανάλογα με το άτομο και την σοβαρότητα της ασθένειας. Μερικοί καταθλιπτικοί άνθρωποι μπορεί να επιτίθεμαι στους ανθρώπους που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτούς, ενώ άλλοι χάνουν τον έλεγχο των συναισθημάτων τους. Συντριπτική θλίψη, ανεξέλεγκτο κλάμα, ευερεθιστότητα, θυμός, και άλλα συναισθήματα μπορεί να εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου κατάθλιψης.

Μερικοί καταθλιπτικοί άνθρωποι απλώς να αποσύρει. Οι περισσότεροι θα παρουσιάζουν έλλειψη θετική στάση, μια ανικανότητα να απολαύσετε τον εαυτό τους ή τους ανθρώπους γύρω τους, και μια σκοτεινή, αρνητική προοπτική σε γενικές γραμμές.

Οι άνδρες και οι γυναίκες μπορεί να ανταποκριθεί στην κατάθλιψη με διαφορετικούς τρόπους. Οι άνδρες, για παράδειγμα, έχουν την τάση να εμφανίζει θυμό και μπορεί ακόμη και να γίνει καταχρηστική, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να βυθιστεί στην θλίψη και την απόγνωση. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι πιθανότερο να πουν ή να κάνουν πράγματα που ποτέ δεν θα κάνουν κανονικά ή να πουν.

Είναι σημαντικό για την υγιή σύντροφο να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνουν αυτές τις συμπεριφορές προσωπικά. Παρά τα όσα αυτός ή αυτή μπορεί να λένε, η κατάθλιψη σύντροφος, χρειάζεται τους αγαπημένους του ή της, περισσότερο από ποτέ, προκειμένου να πάρουν την επαρκή και κατάλληλη θεραπεία και να ανακάμψουν από την ύφεση.

Είναι επίσης πιο σημαντικό από ποτέ να κρατήσει επικοινωνίας. Προσφορά ενθάρρυνση αλλά διατηρούν τις δικές σας προσδοκίες ρεαλιστική. Ενθαρρύνει απαλά κατάθλιψη σύντροφό σας να φάτε μια υγιεινή διατροφή, την άσκηση, και να κοινωνικοποιηθούν περιστασιακά. Αλλά αποφύγετε την κριτική και γκρίνια. Ούτε είναι πιθανό να είναι χρήσιμη.

Κρατήστε στο μυαλό, ένα άτομο με κατάθλιψη δεν είναι ο ίδιος, και ο ίδιος δεν μπορεί απλώς θα τα συμπτώματά του μακριά. Επίσης, δεν θα είναι γρήγορη ανάκαμψη. Ακόμη και με φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία, αναρρώνει από κατάθλιψη μπορεί να πάρει σημαντικό χρόνο.

Η επιλόχεια κατάθλιψη

Έχοντας ένα μωρό μπορεί να θέσει σε δοκιμασία ακόμη και τις πιο υγιεινές των σχέσεων. Προσαρμογή στις νέες οικονομικές απαιτήσεις, ένα χρονοδιάγραμμα μεταβληθεί, αίσθημα απροετοίμαστο και σίγουροι για τον εαυτό σας, και η στέρηση ύπνου, τη μητρότητα αποτελεί αναμφισβήτητα πρόκληση, παρά τις εγγενείς ανταμοιβές του. Η ενασχόληση με την κατάθλιψη στην κορυφή του ότι μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι μια μορφή κατάθλιψης που εμφανίζεται περιστασιακά μετά την παράδοση ενός νεογέννητου. Οι «μπλε μωρών» είναι κοινά στον απόηχο των δραστικών ορμονικές και φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η στέρηση του ύπνου και δραματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής των γονέων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την διάθεση μεταξύ δύο νέοι πατέρες και μητέρες. Αλλά η κατάθλιψη μετά τον τοκετό είναι πιο σοβαρή από την απλή «μπλε μωρών».

Διαρκεί περισσότερο, για ένα πράγμα. Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε μια σοβαρή κατάσταση που ονομάζεται επιλόχεια ψύχωση, μια ασθένεια τόσο απενεργοποίηση ότι η νέα μητέρα γίνεται κίνδυνο για τον εαυτό της ή το μωρό της. Προφανώς, αυτή η μορφή της ψυχιατρικής διαταραχής μπορεί να βάλει έντονη πίεση στη σχέση των νέων γονέων.

Οι γυναίκες με την αληθινή επιλόχεια κατάθλιψη μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι χρειάζονται βοήθεια. Και πάλι, αυτό είναι σημαντικό για τον πατέρα να εντείνει και να δείτε για να το ότι η μητέρα παίρνει κατάλληλη ιατρική φροντίδα και θεραπεία.


πηγή: healt-gr.mednews.in.ua