Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα αντιμετωπίζει προβλήματα, με το σύστημα να «πέφτει» για μικρά -προς το παρόν- χρονικά διαστήματα. Στην μεγάλη επισκεψιμότητα απέδωσε το υπουργείο Εργασίας το πρόβλημα, όταν του επισημάνθηκε από το in.gr.

Ειδικότερα, όπως επισήμαναν οι αρμόδιοι καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Συγκεκριμένα η επισκεψιμότητα της σχετικής σελίδας www.koinonikomerisma.gr ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο επισκεπτών.

«Είναι απολύτως λογικό να πέσει το σύστημα μετά από την τόση μεγάλη επισκεψιμότητα κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων», σημείωσαν παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου.

Σημειώνεται ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης έχουν υποβληθεί πάνω από 600.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 300.000 έχουν ήδη εγκριθεί, ενώ στην αναμονή βρίσκονται περίπου 150.000 αιτήσεις.

Αποφύγετε τις ώρες αιχμής

Η συμβουλή των λογιστών για να αποφύγετε καθυστερήσεις και ταλαιπωρία είναι να εισέρχεστε στο σύστημα για τη συμπλήρωση της αίτησης είτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Να αποφεύγετε δηλαδή τις ώρες αιχμής.

Πού μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις

Με αρκετούς πολίτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη συμπλήρωση της αίτησης δίνεται e-mail επικοινωνίας όπου μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις.

Το email είναι: info@koinonikomerisma.gr.

Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στη σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων.

Ορέστης Καρύπης