Η αγκαλιά είναι θεραπευτική

Τα μικροβιοκτόνα στο σώμα σας ευδοκιμούν με την τακτική φυσική επαφή με άλλους ανθρώπους και ζώα...

Το αγκάλιασμα βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα, θεραπεύει την κατάθλιψη, μειώνει το στρες και βελτιώνει τον ύπνο.

Τα βακτήρια του εντέρου, επίσης, να ευδοκιμούν με την τακτική φυσική επαφή και οι πολλές αγκαλιές οδηγούν σε ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου.

Τα ευεργετικά βακτηρίδια του εντέρου είναι γνωστό ότι προσβάλλουν τα παθογόνα, παράγουν βιταμίνες και λειτουργούν ακόμη και ως αντικαρκινικοί παράγοντες.

Τα μικρόβια που ζουν στο έντερο σας μπορεί να επηρεάσουν το τι συμβαίνει στο σώμα σας.

Όταν κάποιος αλληλεπιδρά με ανθρώπους ή κατοικίδια με διαφορετική μικροβιακή χλωρίδα στο έντερο, μοιράζονται τα συμβιωτικά βακτηρίδιά τους, ακόμη και μέσω της αφής

Μπορείτε να φιλοξενήσετε ένα βακτήριο στο έντερό σας που να συμπεριφέρεται καλά και να ταιριάζει με τη συμβιωτική κοινότητα του εντέρου σας, αλλά μπορεί να αποδειχθεί διεισδυτικός παθογόνος παράγοντας σε ένα άλλο άτομο που δεν είναι εξοικειωμένο με αυτό.

Το μικροβίωμα των ζώων έχει επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, καθώς, οι μικροοργανισμοί βελτιώνουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με την κατανομή των μικροβιακών συμμάχων και των εχθρών οι λοιμώξεις μειώνονται από τα παθογόνα, λόγω της συνεργιστικής ανοσίας.

Η κατανόηση ότι το κοινωνικό περιβάλλον και το άγχος συνδέονται άμεσα με το μικροβίωμα στο έντερο, εξηγεί, γιατί ο δυτικός κόσμος βιώνει τόσες πολλές επιδημίες αυτοάνοσων ασθενειών.

Το μικροβίωμα είναι η σχέση μεταξύ της εσωτερικής φυσιολογίας και του εξωτερικού οικοσυστήματος. Όταν αντιμετωπίζουμε τις σύγχρονες επιδημίες αυτοάνοσων νοσημάτων, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το οικοσύστημα μας, ούτε τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός μας.

Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το συχνό φιλικό φιλί ενισχύει την αμοιβαία μετάδοση μικροβίων στο στόμα στους ανθρώπους. Η κοινωνική εγγύτητα θεωρείται, επίσης, ένας καλός προγνωστικός παράγοντας της μικροβιακής σύνθεσης του εντέρου ανεξάρτητα από το περιβάλλον, τη διατροφή ή τη συγγένεια.

Τα βρέφη κληρονομούν μια σειρά μικροβίων από τη μητέρα τους, κατά τη γέννηση.

Οι κοινωνικές επαφές επηρεάζουν το κοκτέιλ των μικροβίων στο έντερο σας.

Οι κοινωνικές επαφές εξισορροπούν,  επίσης, το άγχος και οι άνθρωποι που ζουν κοντά, έχουν παρόμοια βακτήρια στο έντερο.

Η στοργή, η περιποίηση, η αγκαλιά και η επαφή μεταξύ των ανθρώπων βοηθάει στην πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών. 


Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά





πηγή: emedi