ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΑΣΚΠ της 8/2/2018

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕΑΣΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑμΣΚΠ

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) της 8/2/2018 με θέμα την «Ένταξη της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) – Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) στον “Πίνακα των Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων με Επ’ Αόριστον Αναπηρία”» αποφασίστηκε να εκδοθεί Δ.Τ. με τις εξής θέματα:

  • Πρωτίστως να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην Υπουργό Εργασίας κα. Έφη Αχτσιόγλου για την παρέμβαση και πολύτιμη συμβολή της στην επίλυση του σημαντικού θέματος της ένταξης της νόσου της Πολλαπλής Σκλήρυνσης στον Πίνακα των μη Αναστρέψιμων Παθήσεων με Επ’ Αόριστον Αναπηρία.
  • Να αποστασιοποιηθεί από το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) η οποία αιτήθηκε προς τους αρμόδιους φορείς να ενταχθούν στον παραπάνω αναφερθέντα πίνακα μόνο οι δύο μορφές της νόσου, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των ατόμων με ΣΚΠ να εξαιρείται απ’ αυτόν. Οι ενέργειες αυτές της Προέδρου της Ομοσπονδίας κας. Βάσως Μαράκα ήταν αυθαίρετες και ουδέποτε ενημέρωσε και ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ καθώς και τη θέση της Αντιπροσώπου της ΕΕΑΣΚΠ και μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κας. Μαρίνας Ζεκάκου η οποία κατόπιν τούτων με απόφασή της και τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ της ΕΕΑΣΚΠ δηλώνει άμεσα παραίτησή της* από το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Η ΕΕΑΣΚΠ, ως ιδρυτικό μέλος της ΠΟΑμΣΚΠ, εκφράζει απόλυτα τη διαφωνία της  με αυτές τις κινήσεις της Προέδρου κας. Β. Μαράκα και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να προασπίζει και να διεκδικεί με σθένος τα δικαιώματα όλων των πασχόντων με ΣΚΠ και δεν θα δεχθεί ποτέ το διαχωρισμό τους σε ασθενείς πολλών ταχυτήτων.

Εκ του Δ.Σ.

*Παραθέτουμε την επιστολή παραίτησης που κοινοποιήθηκε στην ΕΕΑΣΚΠ από την κα. Ζεκάκου

ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΚΑΚΟΥ
Αντιπρόσωπος ΕΕΑΣΚΠ,
στοιχεία επικοινωνίας

ΠΡΟΣ:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (ΠΟΑμΣΚΠ)

ΚΟΙΝ:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΕΑΣΚΠ)

ΘΕΜΑ:   ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΑμΣΚΠ



Αξιότιμοι,

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ατελή ένταξη της ΣΚΠ στον «Πίνακα των μη Αναστρέψιμων Παθήσεων με Επ’ Αόριστον Αναπηρία», δηλώνω την παραίτησή  μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας για τους παρακάτω λόγους:

  • Αρνούμαι να είμαι μέλος του ΔΣ μιας Ομοσπονδίας της οποίας η Πρόεδρος με τις απερίσκεπτες ενέργειές της καταστρατηγεί κατάφορα τα συμφέροντα των ΑμΣΚΠ διαχωρίζοντάς τα σε κατηγορίες και στέλνει ελλιπή αιτήματα στην πολιτεία. Δεν είμαι γιατρός να γνωρίζω τις κατηγορίες που ταξινομείται η ΣΚΠ, όμως τα δικαιώματα ατόμων με ΣΚΠ είναι ίδια ασχέτως της μορφής της νόσου που τα ταλανίζει. Τι δηλαδή, οι ασθενείς της διαλείπουσας μορφής στους οποίους έχει εγκαθιδρυθεί η αναπηρία και έχουν ήδη περάσει από αξιολόγηση θα γίνουν καλά;

  • Αρνούμαι να είμαι μέλος ΔΣ μιας Ομοσπονδίας της οποίας η Πρόεδρος ενεργεί αυτοβούλως με αποτέλεσμα οι πράξεις της να πλήττουν τα ΑμΣΚΠ και να εκθέτουν σ’ αυτά τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων Σωματείων και δη το Σωματείο της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) το οποίο εκπροσωπώ.

  • Αρνούμαι να είμαι μέλος ΔΣ μιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ η οποία όπως φαίνεται από τα επιτεύγματά της δεν ενεργεί συλλογικά, αγνοεί τα μέλη της, λειτουργεί Αθηνοκεντρικά, αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης και αδιαφάνειας.


Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.
υπογραφή
Μαρίνα Ζεκάκου


eeaskp.gr