30 Σοβαρά λάθη που ΌΛΟΙ κάνουμε όταν είμαστε νέοι και για τα οποία μετανιώνουμε καθώς μεγαλώνουμε

Όλοι θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας χωρίς να μετανιώνουμε για πράγματα, αλλά οι περισσότεροι αφήνουμε εμπειρίες ζωής να περνάνε από δίπλα μας χωρίς να τις εκμεταλλευόμαστε και στη συνέχεια αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν τις ζούσαμε. Αν βρίσκεστε συχνά σε καταστάσεις, όπου νιώθετε διχασμένοι για το τι πρέπει να κάνετε, αυτά τα 30 πράγματα που πιθανόν αργότερα στη ζωή σας θα μετανιώσετε, θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

1. Φοβάστε την αλλαγή

H αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά μη αφήνετε αυτό να σας σταματήσει. Μια μετακόμιση, τα ταξίδια, ένας χωρισμός, μια νέα δουλειά… Παραμερίστε τον φόβο και κάντε μεγάλα βήματα στη ζωή σας, που θα σας οδηγήσουν σε μεγαλύτερες ευκαιρίες.

2. Δεν μαθαίνετε μια νέα γλώσσα

Κάτι για το οποίο συχνά μετανιώνουμε, είναι ότι δεν πήραμε υπεύθυνες αποφάσεις σχετικά με το σχολείο και τις σπουδές. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές κουλτούρες, χώρες και γλώσσες να εξερευνήσετε. Το να μάθετε μια άλλη γλώσσα, δε θα είναι μόνο ενδιαφέρον, αλλά και θα επεκτείνετε τις γνώσεις σας και θα είναι ακόμα ένα επιπλέον προσόν!

3. Παραμένετε σε μια κακή σχέση

Όταν μια σχέση δεν μας ικανοποιεί και εφόσον δεν μπορούμε να την βελτιώσουμε, χωρίζουμε ή παίρνουμε διαζύγιο. Περνώντας μήνες ή χρόνια σε μια κακή σχέση είναι χάσιμο χρόνου. Μόλις την αφήσετε πίσω σας, θα εύχεστε να το κάνατε νωρίτερα.

4. Δεν προσέξαμε την υγεία μας

Όσο είμαστε νέοι και η υγεία μας δείχνει να είναι καλή, παραβλέπουμε τα ιατρικά τσεκ απ, θεωρώντας ότι δεν χρειάζονται, συχνά κάνουμε υπερβολές με ξενύχτια και αλκοόλ και ακόμη και αν δεν νιώθουμε καλά, δεν παραδεχόμαστε ότι πρέπει να δούμε έναν γιατρό.

Κάποια στιγμή όλα τα σημάδια που έχουμε παραβλέψει, κάνουν την εμφάνιση τους. Σημάδια που αν τα είχαμε δώσει σημασία όταν έπρεπε δεν θα μας ταλαιπωρούσαν στο μέλλον.

5. Δεν ταξιδεύετε όταν έχετε την ευκαιρία

Όλοι ονειρευόμαστε να γυρίσουμε τον κόσμο, να επισκεφθούμε πολλά μέρη και να γνωρίσουμε πολιτισμούς. Μπορεί να σκέφτεστε «Θα ταξιδέψω σε μερικά χρόνια όταν θα έχω αρκετά λεφτά/χρόνο,» αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφήσετε τα πάντα και να ταξιδέψετε. Αξιοποιήστε το παρόν.

6. Δεν γυμνάζεστε

Δε χρειάζεται να γραφτείτε σε γυμναστήριο για να γυμναστείτε. Πάτε για περπάτημα, για τζόγκινγκ, για βόλτα με το ποδήλατο ή κάντε γυμναστική στο σπίτι. Νους υγιής εν σώματι υγιεί.

7. Αφήνετε την κοινωνία να σας καθορίσει

Μην αφήνετε το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, την κοινωνικοοικονομική θέση ή οτιδήποτε άλλο να σας εμποδίσει να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Βρείτε το πάθος σας και να είστε αρκετά δυνατοί να το ζήσετε, παρά τις γνώμες των άλλων.

8. Δεν ακούτε τις συμβουλές των γονιών σας

Πολλές φορές αναπολώντας το παρελθόν μας εντοπίζουμε καταστάσεις στις οποίες δεν δείξαμε την αγάπη μας σε άτομα που την άξιζαν.

Άλλες φορές θεωρούμε την οικογένεια και τα κοντινά μας πρόσωπα δεδομένα και δεν δείχνουμε την απαραίτητη ευγνωμοσύνη. Όσο και αν αντιδράμε όταν έχουν δίκιο, οι γονείς έχουν καλές συμβουλές. Μάθετε να τους ακούτε και εκτιμάτε τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους.

9. Φοβάστε να πείτε «Σ’ αγαπώ»

Αυτή η μικρή φράση μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά αν χάσετε την ευκαιρία να τη πείτε, μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας. Αν το νιώθετε πραγματικά, αφήστε να το μάθει το άλλο άτομο.
Πείτε «σ’ αγαπώ» λοιπόν. Δεν κοστίζει, μα η αξία του είναι ανεκτίμητη...

10. Παραμένετε σε μια απαίσια δουλειά

Κάποιες φορές δεν μετανιώνουμε μόνο για ευκαιρίες που χάσαμε, αλλά και για το ότι αναγκαστήκαμε να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες που δεν ήταν στους στόχους μας, καταλήγοντας έτσι σε εργασιακά περιβάλλοντα που μισούσαμε. Όλοι έχουν υποχρεώσεις και κάνουμε δουλειές που δεν νιώθουμε ενθουσιασμό. Αλλά ψάξτε τρόπους να βελτιώσετε τη κατάστασή σας, αντί απλά να την αποδεχτείτε.

11. Είστε υπερβολικά απορροφημένοι με τον εαυτό σας

Αν νοιάζεστε μόνο για τον εαυτό σας, τότε θα καταλήξετε χωρίς κανέναν στο πλευρό σας. Μάθετε να νοιάζεστε για τις ανάγκες των κοντινών σας ανθρώπων.

12. Νοιάζεστε υπερβολικά για τη γνώμη των άλλων

Ό,τι και αν κάνετε, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα ασκεί κριτική. Μάθετε να σηκώνετε ανάστημα.

13. Να μην υπερασπίζεστε τον εαυτό σας

Μην αφήνετε τους άλλους να υποτιμούν τις ιδέες ή τις γνώμες σας. Υπερασπιστείτε τα πιστεύω σας και αφήστε τη φωνή σας να ακουστεί.

14. Κρατάτε κακίες

Οι άλλοι πάντα μας πληγώνουν, είναι αναπόφευκτο. Αλλά κάθε στιγμή που κρατάτε κακίες και είστε θυμωμένοι με κάποιον, σας στερούν χρόνο από τον εαυτό σας. Μάθετε να προχωράτε μπροστά.

15. Βάζετε τα όνειρα των άλλων μπροστά από τα δικά σας

Ενώ είναι σπουδαίο να βοηθάτε άλλους να πετύχουν τους στόχους τους, μην αφήνετε τα δικά σας όνειρα να ξεχαστούν.

16. Εργάζεστε υπερβολικά

Το να εργάζεστε σκληρά είναι σπουδαίο χαρακτηριστικό. Αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι πολύ πιο σημαντικά, όπως το να απολαμβάνετε τη ζωή και περνάτε χρόνο με τα αγαπημένα σας άτομα.

17. Δεν μαθαίνετε να μαγειρεύετε

Ακόμα και να μάθετε να ετοιμάζετε ένα γευστικό γεύμα, θα σας δώσει αίσθημα ικανοποίησης. Δοκιμάστε κάτι νέο!

18. Προσκολλάστε σε άτομα που σας πληγώνουν

Οι άνθρωποι μπαίνουν και φεύγουν στις ζωές μας για διαφορετικούς λόγους. Αν κάποιος σας πληγώνει συνεχώς, τότε ήρθε η ώρα να τους διώξετε από τη ζωή σας για το δικό σας καλό.

19. Αποτυγχάνετε να τελειώσετε ό,τι ξεκινάτε

Όσο και αν θέλετε να τα παρατήσετε, να θυμάστε ότι υπάρχει ισχυρή θέληση όταν έχετε το κουράγιο να ολοκληρώνετε όσα ξεκινάτε.

20. Δεν σταματάτε για να εκτιμήσετε τη στιγμή

Αυτός ο κόσμος κινείται τόσο γρήγορα που συχνά δεν έχουμε χρόνο να τον απολαύσουμε. Μάθετε πότε να επιβραδύνετε τις κινήσεις σας και να εκτιμήσετε την ομορφιά της κάθε στιγμής.

21. Δεν περνάτε αρκετό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα

Θα μετανιώσετε όταν είστε τόσο απασχολημένοι και δεν μπορείτε να παρευρεθείτε σε μια οικογενειακή εκδήλωση, ή απλά να κάνετε μια σύντομη επίσκεψη. Θα υπάρξουν στιγμές, που οι αγαπημένοι σας δε θα είναι πια εκεί. Μη χάνετε ευκαιρίες.

22. Δεν παίρνετε μεγάλα ρίσκα

Για πολλά πράγματα στην ζωή μας, υπάρχει πιθανότητα να μετανιώνουμε επειδή δεν κάναμε. Αυτά είναι κάποια από τα σημαντικότερα.
Ένα από τα συνηθέστερα πράγματα που μετανιώνουμε, είναι ότι δεν πήραμε ρίσκα. Κοιτώντας πίσω, βλέπουμε πράγματα που θα θέλαμε, αλλά φοβόμασταν να κάνουμε.

Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν, μετανιώνουμε που μείναμε τόσο πολύ στην ασφάλεια της ζώνης άνεσης, γνωρίζοντας ότι έξω από αυτήν θα μπορούσαμε να είχαμε ζήσει περισσότερες και ποιοτικότερες εμπειρίες.

23. Ανησυχείτε υπερβολικά

Πάντα θα υπάρχει κάτι για να ανησυχείτε, αλλά το συνεχές άγχος μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Επιλέξτε να δώσετε προτεραιότητες και να βάλετε τα δυνατά σας.

24. Εμπλέκεστε σε δραματικές καταστάσεις

Το να εμπλέκεστε σε δραματικές καταστάσεις, δεν είναι μόνο χάσιμο χρόνου, αλλά μπορεί και να σας επηρεάσει ψυχολογικά. Αποφύγετε καταστάσεις ή άτομα που σας στερούν θετική ενέργεια.

25. Δεν είστε ευγνώμονες

Αναγνωρίστε τα άτομα και τα πράγματα που σας προσφέρουν ευλογία στη ζωή σας. Ακόμα και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, πάντα υπάρχει κάτι για να ευγνωμονείτε.

26. Πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε φίλους

Μπορεί να είστε καλά μόνοι σας, αλλά οι καλοί φίλοι είναι ένα εκπληκτικό δώρο της ζωής. Οι πραγματικοί φίλοι ξέρουν πως να σας στηρίξουν και βρίσκονται πάντα δίπλα σας.

27. Δεν τελειοποιείτε ένα χόμπι

Βρείτε κάτι που σας αρέσει και τελειοποιήστε το. Θα διασκεδάσετε, θα νιώσετε ολοκλήρωση και θα μάθετε κάτι νέο!

28. Δεν διαβάζετε αρκετά

Συχνά φαίνεται ότι το διάβασμα είναι αδύνατο με το απαιτητικό πρόγραμμα των ζωών μας. Αλλά αν βρείτε χρόνο να διαβάσετε, θα επεκτείνετε τις γνώσεις σας, το λεξιλόγιό σας και το πνεύμα σας. Διαλέξτε ένα βιβλίο και αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί.

29. Δεν προσπαθείτε αρκετά στις σπουδές

Γιατί να μην προκαλέσετε τον εαυτό σας να βάλετε τα δυνατά σας; Κάντε τις σπουδές σας κάτι για το οποίο θα είστε περήφανοι!

30. Δεν κάνετε εθελοντική εργασία

Είτε είναι φιλανθρωπική εθελοντική εργασία είτε φιλοζωική, πάντα μπορείτε να κάνετε κάτι για να κάνουμε το κόσμο μας καλύτερο!

Ποτέ δεν είναι αργά!


Πηγή: fanpage.gr