Όμορφη γυναίκα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσουν περήφανη για το σώμα σου;  Ή την τελευταία φορά που ένιωσες σέξι; Αν ήταν πρόσφατα, σε χειροκροτώ. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να κουνάμε το κεφάλι μας και να γελάμε.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να καταστρέψει την αίσθηση της ταυτότητας μιας γυναίκας. Οι γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας που παλεύουν με την κούραση, την απώλεια της αίσθησης και τα κινητικά προβλήματα, συχνά βρίσκουν τον εαυτό τους να χάνει την αίσθηση της θηλυκότητάς τους. Η αύξηση βάρους που προκαλείται από την έλλειψη κινητικότητας και την κούραση μπορεί να επιδεινώσει αυτήν την κατάσταση.

Πολλοί από εμάς έχουμε την ιδέα ότι τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ελκυστικά. Το να περπατάς με μπαστούνι ή να είσαι σε αναπηρικό καροτσάκι μπορεί όχι μόνο να καταστρέψει την περηφάνια σου αλλά και την αίσθηση της γυναικείας χάρης. Το να σας ρουφήξει η κούραση και η απώλεια της αίσθησης, μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο από σέξι. Προσθέστε τα προβλήματα της ουροδόχου κύστης και τη σπαστικότητα πάνω από αυτό και είναι πιθανό να νιώσετε τρομερά μη ελκυστικοί!

Βλέποντας τηλεόραση και κοιτάζοντας τα περιοδικά, αυτή η ιδέα ότι η αναπηρία δεν είναι ελκυστική επιβεβαιώνεται από την έλλειψη γυναικών με αναπηρία που εκπροσωπούνται. Πότε είναι η τελευταία φορά που είδες μοντέλο σε αναπηρικό καροτσάκι; Ή μια ταινία όπου η πρωταγωνίστρια είχε προβλήματα ομιλίας και ήταν μουδιασμένη στην αριστερή της πλευρά;

Το να έχεις Σκλήρυνση κατά Πλάκας δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσεις τον εαυτό σου. Υπάρχει μια όμορφη γυναίκα εκεί μέσα που πεθαίνει να βγει έξω. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και υπενθυμίσεις για να αναζωογονήσετε την αυτοεκτίμησή σας και την αίσθηση της θηλυκότητας.

Ξεφορτωθείτε τα ΜΜΕ

Εάν τα περιοδικά σας αναστατώνουν και σας θυμίζουν όλα εκείνα τα πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε, πετάξτε τα. Εάν οι τηλεοπτικές εκπομπές που παρακολουθείτε σας απογοητεύουν, σταματήστε να τις παρακολουθείτε. Δεν έχει νόημα να σέρνεστε στη λάσπη κάθε φορά που βλέπετε μια τηλεοπτική εκπομπή.

Θυμηθείτε ότι η ομορφιά είναι στο μάτι του θεατή

Αν δεις τον εαυτό σου άσχημο τότε θα νιώσεις άσχημος. Αγκαλιάστε την ομορφιά που είναι μέσα σας! Παρατηρήστε τι όμορφα μάτια έχετε ή πόσο χαριτωμένα είναι τα χέρια σας. Εστιάστε στα θετικά σας αντί στα μειονεκτήματά σας.

Χαλάρωσε τον εαυτό σου 

Αγοράστε αντικείμενα που σας κάνουν να νιώθετε θηλυκή. Για μένα είναι αυτό το υπέροχο σαπούνι με άρωμα μέντας και μια απαλή κουβέρτα σενίλ σε βαθύ μπλε. Μουλιάζω στη χλιαρή μπανιέρα με το σαπούνι μου και μετά τυλίγομαι με την κουβέρτα ενώ τρώω σοκολάτες και διαβάζω άχρηστα ρομαντικά μυθιστορήματα. Αυτή η μικρή ποσότητα περιποίησης με βοηθά να επανέλθω σε επαφή με τον εαυτό μου. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας! Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από άρωμα, ρούχα, ένα υπέροχο μασάζ ή ένα δείπνο σε ένα υπέροχο εστιατόριο.

Διαβάστε βιβλία

Άσε κάτω το "Εγχειρίδιο ΣΚΠ" σου και άρπαξε ένα καλό βιβλίο. Βρείτε ένα βιβλίο που να σας υπενθυμίζει πόσο ξεχωριστός άνθρωπος είστε και να σταματήσετε να τρελαίνεστε από ενοχές και πόνο. 

Απολαύστε μια βραδιά σπα

Τοποθετήστε μερικά κεριά γύρω από την μπανιέρα σας, γεμίστε τη με φυσαλίδες, παίξτε λίγη χαλαρωτική μουσική, πιάστε το βιβλίο σας και γλιστρήστε μέσα! Εάν τα χλιαρά μπάνια δεν σας ενδιαφέρουν (καθώς το ζεστό νερό μπορεί να κάνει τα συμπτώματά σας να ξεσπάσουν), δοκιμάστε μια άνετη χαλάρωση στο δωμάτιό σας. Περικυκλώστε τον εαυτό σας με φαγητό που αγαπάτε, ντυθείτε με ένα ρούχο που σας κάνει να νιώθετε σέξι και απλώς απολαύστε τον χρόνο για να γιορτάσετε ότι είστε γυναίκα.

Περάστε χρόνο με τον σύντροφό σας

Πολλές φορές η Σκλήρυνση κατά Πλάκας επιβαρύνει τις σχέσεις σας. Πιθανότατα ο σύντροφός σας ή ο σύζυγός σας θα ήθελε να δει την ευτυχισμένη ανέμελη γυναίκα που ήσασταν κάποτε και θα έκανε σχεδόν τα πάντα για να τη δει ξανά. Κάντε μαζί μια εξοχική διαδρομή, πηγαίνετε ένα περίπατο ή περπατήστε ξυπόλητοι στην αυλή σας το βράδυ. Κλείστε ένα ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο ή για ένα γεύμα σε ένα ρομαντικό εστιατόριο. Φορέστε αυτό το ανόητο εσώρουχο. Μπορεί να αισθάνεστε ανόητοι, μπορεί να νομίζετε ότι έχετε αλλάξει πάρα πολύ, αλλά είστε η γυναίκα που ερωτεύτηκε ο σύντροφός σας.

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε λίγο τον γυναικείο εαυτό σας και να σας βοηθήσουν να νιώσετε ξανά όμορφα. Μπορεί να πάρει χρόνο καθώς πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε τη σκλήρυνση κατά πλάκας εδώ και χρόνια και έχουμε αρχίσει να νιώθουμε ασεξουαλικοί, αλλά θα επανέλθει. Θυμηθείτε: Η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να έχει αλλάξει τη ζωή και το σώμα σας, αλλά δεν μπορεί ποτέ να αγγίξει την ψυχή σας.

Από την Lorna Moorhead, διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 1999.
Πηγή : www.healingwell.com