Εγκέφαλος

Ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται από τον Όμιλο Ευρωκλινικής σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στις 11 Απριλίου, με θέμα «Οι επιπτώσεις της ΣκΠ στη ζωή των ασθενών και των οικείων τους». Η εκδήλωση πραγματοποιείται  στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 18:00 έως τις 20:00, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Παστέρ. Την πρωτοβουλία έλαβε ο Όμιλος Ευρωκλινικής  με αφορμή τη λειτουργία του νέου, εξειδικευμένου ιατρείου ΣκΠ.

Επιδίωξη είναι η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση τόσο των ασθενών όσο και των οικείων τους για τη συγκεκριμένη νόσο. Για τις τελευταίες εξελίξεις θα ενημερώσουν  διακεκριμένοι επιστήμονες της Ευρωκλινικής Αθηνών και του «ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Οι ειδικοί θα αναλύσουν τους παράγοντες επιβάρυνσης των φροντιστών τους, καθώς και για τις δυνατότητες βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους. Τις ομιλίες θα σχολιάσει η επίκουρη καθηγήτρια Nευρολογίας στο ΕΚΠΑ A΄ Nευρολογική Kλινική, Aιγινήτειο Nοσοκομείο, Μαρία Αναγνωστούλη.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας στην Ευρωκλινική Αθηνών  του Ειδικού Ιατρείου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, το οποίο προσφέρει εξειδικευμένη φροντίδα σε όλους αυτούς τους ασθενείς, η  Διευθύντρια Νευρολογικής Κλινικής Ευρωκλινική Αθηνών, Βάσω Ζησιμοπούλου, επισήμανε ότι θα παρέχεται «για περιορισμένο χρονικό διάστημα, σε όλα τα άτομα με ΣκΠ , μέλη των συλλόγων της ΠΟΑμΣΚΠ, ειδική προσφορά για τον έλεγχό τους, ο οποίος περιλαμβάνει εκτός από όλες τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις και μία πλήρη ιατρική κλινική εξέταση και εκτίμηση από τον εξειδικευμένο νευρολόγο υπεύθυνο του ιατρείου».

Στην ταλαιπωρία που υπέστησαν οι ασθενείς τα τελευταία δυο πανδημικά έτη έδωσε έμφαση η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, Βάσω Μαράκα, σχολιάζοντας ότι «τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας επιβαρύνθηκαν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, καθώς έμειναν μέσα στα σπίτια τους φοβούμενοι τη λοίμωξη. 

Έχασαν τα ιατρικά ραντεβού τους και τις συνεδρίες αποκατάστασης και γέμισαν φόβο και ανασφάλεια. Με την επανεκκίνηση, ο Όμιλος της Ευρωκλινικής επέδειξε πρώτος ευαισθησία και ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των Ατόμων με ΣκΠ. Μια όαση μέσα στην έρημο. Τα μέλη ενημερώθηκαν για την λειτουργία του νέου εξειδικευμένου στην ΣκΠ ιατρείου και την προνομιακή οικονομική προσφορά. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας.»

Πηγή : virus.com.gr