Περισσότεροι από 94 εκατ. άνδρες σε όλον τον κόσμο και περίπου 300.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης. Τα αίτια, σ’ ένα ποσοστό 85% είναι οργανικά.

Περισσότεροι από 94 εκατ. άνδρες σε όλον τον κόσμο και περίπου 300.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης. Τα αίτια, σ’ ένα ποσοστό 85% είναι οργανικά. Σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά προβλήματα, τραύμα ή χειρουργική επέμβαση στον προστάτη, βλάβες στη σπονδυλική στήλη, σκλήρυνση κατά πλάκας, ορμονικές διαταραχές, αλκοολισμός κλπ.

Αντιμετώπιση-θεραπεία

Τα τελευταία χρόνια οι ραγδαίες εξελίξεις στην επιστήμη μπορούν να βοηθήσουν θεαματικά όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

Εκτός από τα φάρμακα στα οποία μόνο ένα ποσοστό ανδρών ανταποκρίνεται και βεβαίως δεν θεραπεύουν τη δυσλειτουργία της στύσης, την οριστική λύση έρχεται να δώσει μια απλή επέμβαση διάρκειας 30’, η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης.

Η επίτευξη μιας μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της δυσλειτουργίας στύσης είναι ένα γεγονός που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά την ερωτική ζωή του άντρα αλλά και της συντρόφου του.

Τι είναι η πεϊκή πρόθεση

Η πρόθεση είναι μια ‘αντλία’ σιλικόνης που τοποθετείται ενδοπεϊκά και δίνει την απαραίτητη σκληρότητα με τα υγρά που περιέχει. Μιμείται δηλ. απόλυτα τη φυσική στύση και χάλαση. Τοποθετείται από ειδικά εκπαιδευμένο ουρολόγο, με μια απλή επέμβαση, η οποία διαρκεί μόλις 30’ και απαιτείται νοσηλεία μιας μέρας στην κλινική.

Η τομή είναι τόσο μικρή στην κάτω επιφάνεια του πέους και η πρόθεση δεν γίνεται αντιληπτή, ούτε ακόμη και από τη σύντροφο την ώρα της επαφής.

Η τοποθέτηση πεϊκών προθέσεων αποτελεί την πλέον αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία σε πολλούς άντρες οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα ή τα φάρμακα τούς προκαλούν σοβαρές παρενέργειες ή επιθυμούν μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση.

Οι πολυάριθμες κλινικές μελέτες και η πολύχρονη εμπειρία έχουν αποδείξει ότι η μέθοδος αυτή θεωρείται η πιο ικανοποιητική σε σύγκριση με άλλες διαθέσιμες θεραπείες, αφού είναι η μοναδική θεραπεία που επιτρέπει την αυθόρμητη σεξουαλική επαφή, καθώς η στύση επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν απαιτείται καμιά απολύτως ΄προετοιμασία’ ή αναμονή του άνδρα όπως συμβαίνει με τα φάρμακα και τις ενέσεις.

Μοναδικά πλεονεκτήματα

Οι πεϊκές προθέσεις μεταβλητής σκληρότητας τελευταίου τύπου είναι αποτέλεσμα προηγμένης ιατρικής και μηχανικής τεχνολογίας, έχουν βοηθήσει περισσότερους από 300.000 άνδρες σε όλο τον κόσμο και τα οφέλη που προσφέρουν είναι μοναδικά.

■    Μόνιμη λύση
■    Αυθόρμητη σεξουαλική επαφή
■    Άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα ( δυνατότητα στύσης οποιαδήποτε χρονική στιγμή και για όσο διάστημα επιθυμεί ο χρήστης)
■   Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα (η πρόθεση δεν γίνεται αντιληπτή είτε το πέος είναι σε στύση είτε σε χαλάρωση)
■    Η εκσπερμάτιση και ο οργασμός γίνονται φυσιολογικά
■    Αποφεύγεται η συνεχής οικονομική επιβάρυνση για αγορά φαρμάκων και ενέσεων

Εξάλλου ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα πρόσφατης κλινικής μελέτης σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ικανοποίησης των αντρών μετά από τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης ανέρχεται στο 93%, ενώ των συντρόφων τους στο 92%.

Πηγές: www.iatronet.gr, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος, Πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας.