"Οι περισσότεροι άνθρωπο κάνουν σχέδια και προγραμματίζουν πράγματα, αλλά για μένα αυτό μπορεί να είναι ακόμα μαι τρομακτικό. Ποτέ δεν ξέρω τι να περιμένω από τη νόσο, γιατί ακόμη και ανόητα πράγματα, όπως ο καιρός, μπορεί να επηρεάσει σοβαρά το σώμα μου.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι είναι μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα. Ακούγεται ιδανικό, έτσι δεν είναι; Αλλά δεν είναι απαραιτήτως καλό για μένα. Επειδή το σώμα μου έχει δυσκολία στο να ρυθμίζει τη θερμοκρασία, μία ζεστή ημέρα του καλοκαιριού μπορεί πραγματικά να είναι μια οδυνηρή εμπειρία για μένα. Ακόμη και η παραμικρή αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να μου προκαλέσει δυσφορία.

Θυμάμαι σαν χθες τη μέρα που μετακομίσαμε στο καινούριο μας σπίτι. Ήταν ζεστό, αλλά όχι αφόρητο για τον μέσο άνθρωπο. Πολλαπλασιάστε τη θερμότητα κατά τουλάχιστον 200%, αν όχι περισσότερο, και αυτό είναι ακριβώς που ένιωσα. Για να αντιμετωπίσω τη ζέστη, κάθισα μπροστά από έναν ανεμιστήρα δαπέδου με κρύες υγρές πετσέτες προσώπου στα πόδια μου.

Μάλλον φαινόταν γελοίο, αλλά εμένα πραγματικά δεν με ένοιαζε.
Ο τύπος σκλήρυνσης που έχω μου προκαλεί μια αίσθηση καψίματος από το άνω τμήμα του κορμού μου έως τα πόδια. Και δεν είναι μόνο ο ζεστός και ηλιόλουστος καιρός που μπορεί να είναι αφόρητος για μένα. Οι μέτριες χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να μου φαίνονται σαν να είμαι στην κατάψυξη και τα χέρια μου τα αισθάνονμαι σαν πάγο.

Εξαιτίας όλων αυτών θεωρώ ότι είναι δύσκολο να προσβλέπω σε οποιοδήποτε επερχόμενο γεγονός. Όπως πάντα, προσπαθώ να παραμένω με θετική διάθεση. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά είμαι αποφασισμένη να μην χάσω το χαμόγελό μου, ασχετα με το τί μπορεί να μου συμβαίνει."


Πηγη: ms.newlifeoutlook.com