Ένα από τα ισχυρότερα κύματα καύσωνα της τελευταίας δεκαετίας βρίσκεται προ των πυλών με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και στους 44 βαθμούς Κελσίου. 

Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» κόκκινο ο υδράργυρος και από πότε θα δροσίσει. Αναλυτική πρόγνωση.

Από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή οι θερμοκρασίες στις ηπειρωτικές χώρες θα φτάσουν μέχρι και στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιχτές για τους κατοίκους της Αθήνας και ιδιαιτέρως για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες θα παραμείνουν έως την Κυριακή οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων που θα λειτουργούν από τις 10:00 έως τις 20:00.

Οι πολίτες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

Σε πλήρη ετοιμότητα για τις αυξημένες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του διαχειριστή έχουν προετοιμαστεί τα κατάλληλα «σχέδια άμυνας» καθώς η ζήτηση αναμένεται να εκτοξευτεί στις 9.500 MW τα επόμενα 24ωρα.

Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι τόσο η Παρασκευή, όσο και το Σάββατο θα είναι δύο δύσκολες ημέρες, καθώς αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα.

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή η Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος, η Αθήνα, η Λάρισα, η Πάτρα, και η Θεσσαλονίκη είναι οι περιοχές όπου οι θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι και στους 43 βαθμούς.

Ένας παράγοντας που θα επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση θα είναι η μεταφορά σκόνης.

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα δυτικά θα ξεκινήσει βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα.

Πηγή: www.ert.gr