Γυναίκα δυσαισθησία στο δέρμα

Αυτή τη στιγμή, πώς νιώθεις το δέρμα σου; Η έρευνα δείχνει ότι το  12-28% των ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας  μπορεί να εμφανίσουν δυσαισθησία, αίσθηση καύσεις, μυρμήγκιασμα ή πόνο που μπορεί να προκαλέσει κνησμό και σφίξιμο στο δέρμα. Ως μέρος του  φάσματος των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας,  το δέρμα σας μπορεί να βρίσκεται υπό πίεση όχι μόνο από δυσαισθητικό κνησμό, αλλά και από κόπωση και συναισθηματικές αλλαγές που μπορεί να εκδηλωθούν με τη μορφή κηλίδων ή ξηρότητας. Δείξτε στο δέρμα σας λίγη αγάπη ακολουθώντας μια ήπια ρουτίνα περιποίησης και ελπίζουμε ότι αυτή η μορφή αυτοφροντίδας θα ενισχύσει επίσης τη διάθεση και την ευτυχία σας.

Να είσαι ευγενική/ός

Η National MS Society περιγράφει  την δυσαισθησία ως μη φυσιολογική αίσθηση,  όπως βελόνες και τσιμπήματα ή κάψιμο. Ο κνησμός που προκύπτει μπορεί να αφήσει το δέρμα σας να πονάει ή να σφίγγεται. Αποφύγετε προϊόντα που χρησιμοποιούν σκληρές χημικές ουσίες ή αρώματα, και αντ' αυτού αναζητήστε  απαλή περιποίηση δέρματος που προέρχεται από φυσικές πηγές,  όπου είναι δυνατόν. Για ντους και μπάνια, αποφύγετε το υπερβολικά ζεστό νερό, καθώς αυτό θα στεγνώσει επίσης το δέρμα και χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες για να καταπραΰνετε και να επαναφέρετε τα φυσικά έλαια του δέρματός σας. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε να φοράτε βαμβακερά γάντια ή κάλτσες κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποφύγετε τον κνησμό.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Η ενυδάτωση είναι ένα κρίσιμο μέρος οποιασδήποτε ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική για άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Στην  έκθεση της MS Society of Canada για την κόπωση, η  αφυδάτωση σημειώνεται ως σημαντική αιτία κόπωσης και μπορεί επίσης να επιδεινώσει τις δυσκολίες της ουροδόχου κύστης ή του εντέρου. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό. Οι υγειονομικές αρχές συνιστούν συνήθως οκτώ ποτήρια την ημέρα, αλλά μιλήστε με τον γιατρό σας για να καθορίσετε τη σωστή ποσότητα για εσάς. 
  
Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Μέρος της διαμόρφωσης μιας καλής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας είναι να βρείτε κάτι που απλά σας κάνει να νιώθετε καλά. Ενώ ορισμένα προϊόντα μπορούν να είναι πιο ήπια και ευγενικά με το δέρμα σας και να το κάνουν να φαίνεται πιο λείο και αναζωογονημένο, αξίζει επίσης να συμπεριλάβετε προϊόντα που σας βοηθούν να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι. Ένα αναζωογονητικό άρωμα, πολυτελής υφή ή όμορφη συσκευασία μπορεί να προσφέρει μια άμεση τόνωση της διάθεσης. Οι ακριβές μάρκες έχουν συχνά δωρεάν δείγματα ή mini tester pots που είναι ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε μερικά tips στα συνηθισμένα προϊόντα σας. Κάντε την περιποίηση της επιδερμίδας σας μέρος μιας τελετουργίας περιποίησης που σας βοηθά να χαλαρώσετε και να αισθάνεστε ήρεμοι και χαλαροί.

Το δέρμα σας μπορεί να μην φαίνεται σαν μια τεράστια προτεραιότητα, αλλά η περιποίηση του με λίγο χρόνο και προσοχή μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Να είστε ευγενικοί μαζί του με απαλά προϊόντα για να ανακουφίσετε τον πόνο που προκαλείται από τον κνησμό ή το σφίξιμο που προκαλείται από την κούραση και πίνετε άφθονο νερό για ενυδάτωση. Τέλος, κάντε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μέρος ενός συνολικού χαλαρωτικού χώρου για τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβό ή χρονοβόρο, αλλά μερικές μικρές απολαύσεις μπορούν πραγματικά να φωτίσουν τόσο το δέρμα σας όσο και την προοπτική σας.

Από την Jennifer Haley
Πηγή : moderndayms.com