Άντρας σε αναπηρικό καροτσάκι

Οι σχέσεις μπορεί να θέλουν σκληρή δουλειά. Απαιτούν ακλόνητη προσοχή, συντήρηση και αφοσίωση. Και παρόλο που μπορούν να έρθουν σε όλα τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, όλοι οι δεσμοί έχουν το μερίδιό τους από σκαμπανεβάσματα που μπορούν να τρελαίνουν τους ανθρώπους.

Είναι η διαδικασία εξάλειψης των ευεργετικών, ενθαρρυντικών σχέσεων από τα αρνητικά, τοξικά είδη. Ναι, οι σχέσεις μπορεί να θέλουν σκληρή δουλειά. Αλλά το να βεβαιωθείτε ότι καταβάλλετε την προσπάθεια σε αυτά που ανταμείβουν και αξίζουν τον χρόνο σας είναι η διαφορά.

Θα διαπιστώσετε ότι κάποιες σχέσεις μπορεί να αποστραγγίζουν ενώ άλλες είναι ανυψωτικές. Αυτό καθιστά εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίζουμε τις καλές ιδιότητες έναντι των προκλήσεων που φέρνει η σχέση. Αναμένεται ότι πολλές σχέσεις απαιτούν αφοσίωση, χρόνο και την κατάλληλη φροντίδα για να ανθίσουν. Μπορεί να ειπωθεί ότι η νόσος της ΣΚΠ απαιτεί επίσης πολλές από αυτές τις ίδιες ιδιότητες. Η σχέση με τη σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι ένας δεσμός που συνάπτεται από επιλογή. Αλλά μπορεί να χρησιμεύσει ως καλή βάση για να μάθετε τι είναι υγιές και τι ανθυγιεινό σε μια σχέση.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας αρέσκεται να μπλέκει και να εμποδίζει τις σχέσεις μερικές φορές. Έχει το δικό της μυαλό, μια διαφορετική ατζέντα και της αρέσει να απαιτεί προσοχή – όλη την προσοχή. Η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να μιμείται μια τοξική σχέση, επομένως είναι καλό να παρατηρήσετε και να επισημάνετε αυτά τα χαρακτηριστικά για να αποφύγετε την αποστράγγιση των συνδέσεων στο μέλλον.

Η ΣΚΠ μπορεί να είναι άπληστη και εγωιστική. Μπορεί να προσπαθήσει να καταστρέψει το πνεύμα σας και να μειώσει τις θετικές επιβεβαιώσεις. Η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να προσπαθήσει να αλλάξει την οπτική σας για το πώς βλέπετε τον εαυτό σας και να μην σας λέει πολλά για το χρόνο. Μπορεί να είναι επίπονη και εξαντλητική και να μην δίνει τίποτα σε αντάλλαγμα. Αν και μπορεί να φροντίζετε για την ΣΚΠ σας, δεν φροντίζει απαραίτητα και εσάς. Με αυτούς τους τρόπους και με άλλους τρόπους η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί μερικές φορές να είναι ένας πίνακας διαφημίσεων για το πώς δεν μοιάζει μια υγιής σχέση.

Μην με παρεξηγείτε, πολλά άτομα που ζουν με σκλήρυνση κατά πλάκας αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που προκαλεί η ασθένεια. Βρίσκουν κάτι θετικό με αποτέλεσμα που μπορεί να μην είχαν βρει πριν από τη διάγνωσή τους. Μια αλλαγή που προκαλείται από την ασθένεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο πάθος ή ενδιαφέρον και να διαφωτίσει την προοπτική. Η ΣΚΠ δεν είχε αυτές τις προθέσεις για τους στόχους της, αλλά έγιναν επιλογές για να εκτρέψει τους στόχους της.

Η ΣΚΠ μπορεί να έχει ατελείωτες προσδοκίες και απαιτεί πολύ χρόνο. Είναι κρίσιμο να βυθιστείτε σε σχέσεις και συνδέσεις που αποπνέουν θετικότητα αντί να σας στραγγίζουν από τη λογική και την ουσία σας. Είναι δύσκολο να διαλέγεις σχέσεις μερικές φορές, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αν μπορείτε να πάρετε τη συνειδητή απόφαση για τον εαυτό σας, όταν μπορείτε, να μπείτε και να παραμείνετε σε σχέσεις που σας ανεβάζουν αντί να σας μειώνουν, κάντε το.

Πηγή : blog.mymsaa.org